Trobada tècnica: coneixement de les comunitats xinesa i paquistanesa

 

 

El passat dimarts 10 de juliol l’IMPO i el Consorci Badalona Sud es va organitzar una xerrada sobre la comunitat xinesa i la comunitat paquistanesa a l’Escola Oficial d’Idiomes.

Aquesta jornada de treball adreçada a tècnics i tècniques va congregar una seixantena d’agents de serveis tant de Badalona Sud, com de la ciutat en general, entre ells es trobaven centres escolars, instituts, serveis socials, IMPO, CAP, serveis de Salut Mental, tècniques de Pladeco, Consorci Badalona Sud…

La xerrada sobre la comunitat xinesa, va estar dirigida per l’Elena Suàrez, tècnica del Punt de persones nouvingudes “de tot arreu” del Consorci Badalona Sud. Aquesta ponent és filòloga xinesa i té una gran trajectòria amb el país i la cultura xinesa, actualment treballa al servei del Punt on fa les funcions d’acollida de les persones nouvingudes i alhora fa mediació amb les persones de la comunitat xinesa. Durant la xerrada es van tractar aspectes culturals i d’hàbits d’aquesta comunitat i la seva relació amb els serveis públics.

Umair Dar va ser el responsable de la exposició sobre la comunitat paquistanesa. Ell també és treballador del Servei Punt de persones nouvingudes “de tot arreu”, és llicenciat en Gestió i Administració Pública i és un referent de la comunitat paquistanesa a Badalona. La seva exposició també va tractar aspectes culturals i tradicionals de la cultura i la seva integració a Badalona.

En aquest any 2018 és la segona xerrada sobre aquests temes que s’ofereix als tècnics i tècniques de Badalona amb la intenció de seguir oferint-ne  de més específics. Així com el servei de mediació tant de xinès com d’urdú que es posa a la disposició dels serveis de Badalona Sud.

Comparteix: