Sant Jordi De Fàbula! Llibres, dracs i roses per la Convivència”,

El dia de Sant Jordi, els barris de Badalona Sud celebraran la diada amb una festa que sota el nom de “Sant Jordi De Fàbula! Llibres, dracs i roses per la Convivència”, dinamitza l’espai públic per promoure la convivència i l’expressió del pluralisme cultural.

Al llarg de la jornada es concentraran a l’entorn de la Biblioteca de Sant Roc i de les paradetes de llibres de la Fundació Ateneu Sant Roc els infants i joves d’escoles i entitats, la ciutadania, els professionals, associacions i serveis.

Els barris de Badalona Sud han celebrat el dia de Sant Jordi Malgrat les estones de pluja. La jornada comunitària de la Festa de Sant Jordi s’ha desenvolupat amb la participació dels alumnes de totes les escoles de la zona, i els infants, joves i famílies de les entitats dels barris de Badalona Sud.

En el marc d’aquesta jornada, als barris del sud de Badalona s’han portat a terme diverses activitats. Durant la jornada de matí s’han lliurat els premis dels jocs florals on han participat tots els centres educatius del territori, a més, els alumnes de les escoles han passejat per les parades de llibres organitzades des de la Fundació Ateneu Sant Roc, i han gaudit d’espectacles i activitats que han tingut lloc a la Plaça Sant Elies, a l’Equipament Cultural Municipal Biblioteca Sant Roc i al Teatre Municipal Blas Infante.

Per la tarda, les activitats han continuat a la plaça Sant Elies, amb un espectacle de les colles de cultura popular i diversos tallers i activitats organitzats per entitats i recursos dels propis barris del sud de Badalona i d’altres indrets de la ciutat. Destaquen els tallers de grafiti i percussió com a novetat d’enguany, i es mantenen els de cultura tradicional i popular: com fer-se portador d’elements i balls i danses tradicionals. A més hi ha hagut les activitats i tallers organitzats per entitats i recursos dels propis barris del sud de Badalona i d’altres indrets de la ciutat.

Aquesta jornada, de caràcter festiu, forma part del procés comunitari que impulsen l’Ajuntament de Badalona, el Consorci Badalona Sud, amb la col·laboració del Projecte d’Intervenció Comunitària que promou la Fundació Surt i l’Obra Social ”la Caixa” i que en l’àmbit educatiu es concreta en el marc del Pla Educatiu d’Entorn.

La participació en aquesta trobada mostra els avenços del procés d’integració cultural als barri de Badalona Sud que es va posar en marxa amb els diversos projectes comunitaris que s’han impulsat en aquests barris.

Comparteix: