Celebració Plenari Consorci Badalona Sud 29-03-2017

El passat dimecres 29 de març, a les 17 hores, es va celebra el plenari ordinari del Consorci Badalona Sud presidit per l’alcaldessa de Badalona Dolors Sabater, i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

Captura A la sessió es va aprovar la liquidació del 2016 i es va presentar la memòria d’actuacions 2016. També es va aprovar el pressupost i pla de treball 2017.

El plenari va aprovar per unanimitat els dos documents estratègics que va presentar La gerent del Consorci Badalona Sud, Pilar Vallès, Per una part la proposta del Pla Integral de Transformació Badalona Sud 2017-2022 amb l’objectiu d’establir els principals eixos que han de vertebrar la urgent actuació que requereix aquest sector de la ciutat i per altra part el document de planificació estratègica del Consorci Badalona Sud 2017-2020 amb l’objectiu de reforçar els punts forts i reorientar els punts més febles de la gestió del Consorci Badalona Sud.

Primera fase del projecte Bloc a bloc

Com a novetat, l’ordre del dia del plenari inclou també la sol·licitud d’una subvenció finalista al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, per finançar la primera fase del projecte Bloc a bloc. Aquesta nova iniciativa preveu una intervenció integral en comunitats de veïns i veïnes de Sant Roc per detectar i millorar les situacions de vulnerabilitat energètica, la seguretat de les llars, la consolidació de les comunitats, la convivència veïnal i la millora general de la qualitat de vida de les persones que hi viuen. És una intervenció comunitària de llarg abast que pretén actuar de la família a la llar, de la llar a la comunitat i de la comunitat al carrer.

En aquesta primera fase, l’objectiu del projecte Bloc a bloc és la realització d’una auditoria dels habitatges per protegir el dret de les persones al subministrament elèctric i a la seguretat dels seus habitatges, posant especial èmfasi en les persones amb vulnerabilitat social. Aquest nou projecte planteja fer front a la situació d’emergència en pobresa energètica als habitatges del carrer Alfons XII, situats al barri de Sant Roc. A partir d’una anàlisi de cada habitatge es pretén donar una resposta urgent davant la situació d’emergència social i inseguretat que presenten aquestes llars.

Comparteix: