CELEBREM UN 8 D’ABRIL EXCEPCIONAL AMB EL POBLE GITANO

Sastipen thai Mestipen (Salut i Llibertat)

 

Avui 8 d’abril és el Dia Internacional del Poble Gitano, una data en què en 1971  es va instaurar la bandera i l’himne gitano i és rememorada arreu del món per reivindicar la història i cultura gitanes i denunciar alhora, que segueixen havent persones que pateixen discriminació i desigualtat a la nostra societat pel fet de ser membres del Poble Gitano. Per aquest motiu, cada any des del Consorci Badalona Sud , l’Ajuntament de Badalona i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat fem costat a les entitats i organitzacions gitanes que treballen a la ciutat per organitzar diferents actes al voltant del riu Besòs. Normalment ho hem celebrat amb l’ofrena de flors i espelmes en honor a les víctimes de genocidi gitano i alhora que es fa un reconeixement a les aportacions del poble Gitano a la societat i a la cultura catalana al llarg de més de 600 anys de presència a Catalunya. Enguany no ho podrem celebrar al riu.

La situació en què ens trobem aquest 8 d’abril de 2020 ens obliga a tots i totes  a romandre a casa per responsabilitat per aturar la pandèmia. Totes les administracions, institucions i organitzacions del Tercer Sector que treballem amb el poble gitano estem dedicant el màxim d’esforços durant aquestes últimes setmanes per atendre amb urgència les necessitats més bàsiques de moltes famílies, nens i nenes gitanes i no gitanes dels nostres barris, que viuen amb dificultats sobreafegides l’estat d’excepcionalitat. És per aquesta raó que tots els actes previstos amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano a casa nostra han quedat anul·lats. Tot i així, seguim treballant per a la comunitat amb la plena convicció d’aconseguir superar les adversitats entre tots i totes. Per solidaritat  nosaltres també ens hem afegit a la campanya d’aquest 8 d’abril #Queda’t a casa.

Des del Consorci Badalona Sud volem mostrar el nostre reconeixement a la feina que estan fent moltes persones i entitats que col·laboren amb altres recursos i serveis de la ciutat. En aquest dies difícils, encara més per les persones més vulnerables, demostrem entre tots i totes el nostre compromís cap el treball comunitari a Badalona Sud i a tota la ciutat.

Amb l’esperança de poder celebrar el proper any un 8 d’abril amb plena normalitat i realitzant la tradicional ofrena floral al Riu Besòs, us desitgem:

Opre Romá  (Ànim Gitano)                        

 

                                                                       Font: FAGIC                                        

 

                                  

Comparteix: